Question
Reply
 
Highlighted
Top Student
Posts: 8
Member Since: ‎04-08-2014
Message 1 of 15 (2,235 Views)

800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

Hi guys have a x64 800 eliteone rebuilt with base windows 7 x64 installed, 

 

Can someone advise the drivers required to be installed to enable the hardware buttons on screen to allow for volume control/mute brightness works fine.

 

Download Softpaq download manager and attempted the HP MY display OSD which provides the software functionality but the hardware buttons just light up and do not do perform task.

 

No errors in device manager.

 

 

Please advise 

 

Thanks

Reply
0
Teacher
Posts: 141
Member Since: ‎10-30-2013
Message 2 of 15 (2,216 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

hi, is it the touch or not tocuh one

Top Student
Posts: 8
Member Since: ‎04-08-2014
Message 3 of 15 (2,213 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

Hi its the hardware buttons.

Teacher
Posts: 141
Member Since: ‎10-30-2013
Message 4 of 15 (2,210 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

hi, try resetting the bios, turn on the desktop, press f10 to enter the bios, select apply deafults, press f10 to save and exit changes, the computer should restart by itself, try the bottons again for brightness.

Top Student
Posts: 8
Member Since: ‎04-08-2014
Message 5 of 15 (2,205 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

Hi brightness works but volume and mute are dead, they still do not respond

Teacher
Posts: 141
Member Since: ‎10-30-2013
Message 6 of 15 (2,199 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

did you try to reset the bios?
Top Student
Posts: 8
Member Since: ‎04-08-2014
Message 7 of 15 (2,187 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

Tested resetting BIOS and same still not working brightness works but not volume control or mute.

Teacher
Posts: 141
Member Since: ‎10-30-2013
Message 8 of 15 (2,180 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

hello, did you try the volume on windows, see the screen shot please

Top Student
Posts: 5
Member Since: ‎03-27-2014
Message 9 of 15 (2,164 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

At least for myself the volume on the unit works without issue controlled through Windows. We are just trying to get the front panel touch buttons to work.
Honor Student
Posts: 4
Member Since: ‎05-15-2014
Message 10 of 15 (2,100 Views)

Re: 800 AIO Eliteone Hardware Drivers for Volume hardware buttons

Hi guys, i think i solved the prob!!

 

Was having the same issue, running Windows 7 (32-bit) in my case on the 800 AIO and front panel buttons weren't working.

 

Searched all over the internet and installing various versions of HP MyDisplay OSD but no go.

 

Got in contact with one of the technical staff at HP and was given a recovery CD for drivers as a last resort, he is also suspecting the buttons aren't supported at all.

 

Pop in the CD and was prompted to install some prereq and rebooted. To my surprised, the buttons worked! All of them, the Mute, Vol UP / DOWN , Mic Mute, Brightness UP / DOWN.

 

Wasn't clear what was installed in the prereq and have to dug around, found a log that says,

 

 

 

 

 

 

10:35:56:220     ==== Create Log File for Prerequisite Software ====

10:35:56:220    Copy files to local hard-drive ...

10:35:56:220    Start launching application with CmdLine : "E:\SWSETUP\PreRq\Setup.exe" /qn

10:36:41:881    Done with copy files to local hard-drive ...

10:36:51:896     --- Wait 10 seconds before checking to make sure files are copied ... too slow on DRDVD



10:36:51:896    HP PreRequisite Software version : 1.0.2.5,A,1

10:36:51:896    ---------------



10:36:51:896    Checking Microsoft Visual C++ 2005 SP1 ... --- Windows 7 - 32 bit

10:36:51:896    Microsoft Visual C++ 2005 SP1 is not installed yet -- 32 bit. Installing it...

10:36:51:896    Found file name : C:\Program Files\Hewlett-Packard\Prerequisite Software\vcredist-x86-2005.exe

10:36:51:896    Start launching application with CmdLine : "C:\Program Files\Hewlett-Packard\Prerequisite Software\vcredist-x86-2005.exe" /q

10:36:56:14    Return from Launching process

10:36:59:25     --- Wait 3 seconds before launching next application ---


10:36:59:25    Completed Microsoft Visual C++ 2005 SP1 installation


10:36:59:25    Checking Microsoft Visual C++ 2008 SP1 ... --- Windows 7 - 32 bit

10:36:59:25    Microsoft Visual C++ 2008 SP1 is not installed yet -- 32 bit. Installing it...

10:36:59:25    Found file name : C:\Program Files\Hewlett-Packard\Prerequisite Software\vcredist-x86-2008.exe

10:36:59:25    Start launching application with CmdLine : "C:\Program Files\Hewlett-Packard\Prerequisite Software\vcredist-x86-2008.exe" /q

10:37:03:861    Return from Launching process

10:37:06:872     --- Wait 3 seconds before launching next application ---


10:37:06:872    Completed Microsoft Visual C++ 2008 SP1 installation


10:37:06:872    Checking Microsoft Visual C++ 2010 ... --- Windows 7 - 32 bit

10:37:06:872    Microsoft Visual C++ 2010 was already installed in the system --- Windows 7 - 32 bit


10:37:06:872    Checking Microsoft Visual C++ 2012 ... --- Windows 7 - 32 bit

10:37:06:872    Microsoft Visual C++ 2012 is not installed yet -- 32 bit. Installing it...

10:37:06:872    Found file name : C:\Program Files\Hewlett-Packard\Prerequisite Software\vcredist-x86-2012.exe

10:37:06:872    Start launching application with CmdLine : "C:\Program Files\Hewlett-Packard\Prerequisite Software\vcredist-x86-2012.exe" /q

10:37:15:124    Return from Launching process

10:37:18:135     --- Wait 3 seconds before launching next application ---


10:37:18:135    Completed Microsoft Visual C++ 2012 installation


10:37:18:135    Checking Microsoft .NET Framework 4.5 ... --- Windows 7 - 32 bit

10:37:18:135    Microsoft .NET Framework 4.5 was already installed in the system --- Windows 7 - 32 bit


10:37:18:135    Delete files ....

10:37:18:135    Delete files and directories


10:37:18:166    Delete Microsoft files


10:37:18:166    Return of GetLogicalDriveStrings() --> C:\

10:37:18:166    Checking driver for MS files --> C:\VC_RED.MSI

10:37:18:166    Not DRIVE_FIXED --> C:\VC_RED.MSI

10:37:18:166    Checking driver for MS files --> D:\VC_RED.MSI

10:37:18:166    Not DRIVE_FIXED --> D:\VC_RED.MSI

10:37:18:182    Checking driver for MS files --> E:\VC_RED.MSI

10:37:18:182    Not found MS files --> E:\VC_RED.MSI

10:37:18:182    ==== End of Installation and exit ====

 


Apparently it installed Visual C++ into the machine and coupled with dot net framework 4.5, the buttons worked. I was unable to replicate the problem and test again but i believed this should be the solution.

 

Sorry for the long post. Please try it and let us know if it fixed the problem!!!

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation