Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card (183 Views)
Reply
Top Student
Cylle
Posts: 6
Member Since: ‎04-10-2014
Message 1 of 9 (183 Views)

Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

Hey, so i am sitting on a HP Elite 7300 and today i got my new PSU and graphic card delivered.

My new PSU is a Corsair CX500 and graphic card is Gigabyte 750TI Windforce.

Now to my problem, everytime i try to start it freezes when the W7 logo appears, however i can hear in my headset that it enter windows. Any thoughts about this?

Provost
old_geekster
Posts: 9,384
Member Since: ‎11-21-2008
Message 2 of 9 (155 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

Cylle, welcome to the forum.

 

Have you connected the cable from the PSU to the extra power connector on the video card?  This is necessary for the card to work properly.

___________________________
-----------------------------------
HP TouchPad
- 1.2 GHz; 1 GB memory; 32 GB storage; WebOS/CyanogenMod 9

HP Split 13 x2
- 1.6 Ghz; 4 GB memory; SSD 128 GB; Win 8.0

HP Phoenix ENVY 810-135qe
- i7-4770K (liquid cooled); 8 GB memory; GT 640 (4 GB), SSD (Samsung EVO 840-500 GB); 600W PSU; Win 7 Ultimate

HP Photosmart 7520 AIO


++++++++++++++++++
**Click the Thumbs Up on the left to say 'Thanks'**

Intelligence is God given; Wisdom is the sum of our mistakes!

___________________________
I am not an HP employee.
Top Student
Cylle
Posts: 6
Member Since: ‎04-10-2014
Message 3 of 9 (145 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

Yes ofc i have, everything is where it should be. it's when i start the computer, the windows 7 logo just continue to load. 

And if i put my headset on i can hear the welcome sign sound.

Top Student
Cylle
Posts: 6
Member Since: ‎04-10-2014
Message 4 of 9 (141 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

And before this issue i got stucked at the blue screen where it says "Press ESC for startup menu" and  i couldn't press anything. i got through that tho, cant remember how :s think i used my intergrated card and did something in the BIOS.

Provost
old_geekster
Posts: 9,384
Member Since: ‎11-21-2008
Message 5 of 9 (125 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

Thank you for the additional information.

 

When you were in the BIOS, did you see any setting for Secure Boot?  If it is set to Secure Boot, you should try changing it to Legacy settings.

___________________________
-----------------------------------
HP TouchPad
- 1.2 GHz; 1 GB memory; 32 GB storage; WebOS/CyanogenMod 9

HP Split 13 x2
- 1.6 Ghz; 4 GB memory; SSD 128 GB; Win 8.0

HP Phoenix ENVY 810-135qe
- i7-4770K (liquid cooled); 8 GB memory; GT 640 (4 GB), SSD (Samsung EVO 840-500 GB); 600W PSU; Win 7 Ultimate

HP Photosmart 7520 AIO


++++++++++++++++++
**Click the Thumbs Up on the left to say 'Thanks'**

Intelligence is God given; Wisdom is the sum of our mistakes!

___________________________
I am not an HP employee.
Top Student
Cylle
Posts: 6
Member Since: ‎04-10-2014
Message 6 of 9 (120 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

There's no secure boot in my BIOS, only Legacy i could found was in the boot order. But it made it so far til the Windows 7 logo, shouldnt that be another problem? since i passed the boot tests.

Provost
old_geekster
Posts: 9,384
Member Since: ‎11-21-2008
Message 7 of 9 (113 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

[ Edited ]

Cylle wrote:

There's no secure boot in my BIOS, only Legacy i could found was in the boot order. But it made it so far til the Windows 7 logo, shouldnt that be another problem? since i passed the boot tests.


Thank you for the additional information.

 

No, if the BIOS was set to Secure Boot and the video card is Legacy, which it no doubt is, the card would not work properly.

 

Since you have all of the connections made correctly and there is no Secure Boot to be concerned about, did you uninstall the driver for the Integrated Video and reboot: Device Manager / Display adapters / right click on your device and select Uninstall?

___________________________
-----------------------------------
HP TouchPad
- 1.2 GHz; 1 GB memory; 32 GB storage; WebOS/CyanogenMod 9

HP Split 13 x2
- 1.6 Ghz; 4 GB memory; SSD 128 GB; Win 8.0

HP Phoenix ENVY 810-135qe
- i7-4770K (liquid cooled); 8 GB memory; GT 640 (4 GB), SSD (Samsung EVO 840-500 GB); 600W PSU; Win 7 Ultimate

HP Photosmart 7520 AIO


++++++++++++++++++
**Click the Thumbs Up on the left to say 'Thanks'**

Intelligence is God given; Wisdom is the sum of our mistakes!

___________________________
I am not an HP employee.
Top Student
Cylle
Posts: 6
Member Since: ‎04-10-2014
Message 8 of 9 (107 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

[ Edited ]

I don't have any drivers for the intergrated card, this was done on a new installed windows 7 64bit. So i didn't have any drivers. it's just strange that it continues to load at the W7 logo on the startup, and how i can hear the welcome sound in my headset. "/ "Device Manager / Display adapters / right click on your device and select Uninstall?" i'll try this, but i dont think i've seen any Display adapters in the BIOS, i might be blind.. Give me a sec..

Top Student
Cylle
Posts: 6
Member Since: ‎04-10-2014
Message 9 of 9 (103 Views)

Re: Computer stops at W7 logo after changed to a new graphic card

[ Edited ]

Ok so i tryed to get into safe mode, this is where it stops to load.

 

/windows/system32/drivers/CLASSPNP.SYS

 

I'm guessing it has to do with some sort of drivers?

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation