no sound with HDMI connection (383 Views)
Reply
Honor Student
alanleu
Posts: 2
Registered: ‎06-07-2010
Message 1 of 2 (383 Views)

no sound with HDMI connection

I have a hpe-140f and  there is no sound when connect to a HD monitor using HDMI cable. 

 

Device manager shows two audio devices both working .  Sound playback windows shows only a speaker and Digital audio device but no HDMI High Definition Audio.

 

The speaker works if I use a cable to connect to the audio jack of the monitor.

 

Anyone have any clue?

 

Provost
Big_Dave
Posts: 18,856
Registered: ‎07-17-2009
Message 2 of 2 (355 Views)

Re: no sound with HDMI connection

Go to www.realtek.com and get the latest audio driver.  Then go to NVIDIA and get the latest video driver.

 

Go to the Control Panel --> Sound and be sure that under the Playback TAB that HDMI has the green check mark.

Go to the Control Panel --> Realtek HD Audio Manager and be sure that the HDMI output is set as the default device.

 

In the Control Panel --> Sound, click on the Playback Tab and then right mouse click on that window and select show disconnected and disabled sevices.  HDMI should not be either of these choices.

 

What monitor are you using?

---------------------------------------------------------------------------------------
HP e9280t, i7-960, 12GB, Vertex 3 120, ATI 4850
HP DV9700, t9300, Nvidia 8600, 4GB, Crucial C300 128GB SSD
HP Photosmart Premium C309G, HP Photosmart 6520
HP Touchpad
Custom i7-4770k, 8GB, Vertex 3 SSD, Samsung EVO SSD, Corsair HX650,GTX 760
Custom i7-3770k, 8GB, Vertex 3 SSD, Samsung EVO SSD, Corsair HX650, GTX 660TI
Windows 7/8 UEFI/Legacy mode, MBR/GPT
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation