Post new question
Question
Reply
 
Top Student
Posts: 6
Member Since: ‎08-25-2009
Message 1 of 5 (2,873 Views)
Accepted Solution

No Sound post-upgrade to Win7Pro

Product Name: HP PAVILION Elite
Operating System: Microsoft Windows 7 (64-bit)

Completed wipe-out of hard drive & new install upgrade to Win 7 Pro from Win Vista.  Everything good -  but no system sounds, no music or video plays. Sys Administrator installed drivers (as described previously on this site) for Nvidia & Realtec - works fine (making me look stupid!). 

At home:   Able to test Nvidia with PC Doctor, sounds produced. Realtek Highdef Audio - however - fails to produce sound with PC Doctor test.  This system has speakers imbedded in Monitor; all sounds worked correctly under old Win Vista system;  Checked the plugs, all correctly plugged and connected.

 

HP Pavilion Elite M9517C   PC

AMD Phenom x4  9550 Quad Core Processor

8GB memory; 1000 GB hard drive

NVIDIA NFORCE 10/100 Mbps ethernet
Graphics Card replaced with (PNY brand) - NVIDIA GeForce GT630
NVIDIA High Definition Audio
NVIDIA nForce System Management Controller

Realtek High Definition Audio, current driver version  6.0.1.5910, 8-4-2009

 

I don't get why sounds function at the tech site - but not at home! I got speakers &  a headphone to try troubleshooting out the issue, but my guess is it is driver(s) issue.

Any Advice & steps to Troubleshoot and resolve this issue? 

 

Reply
0
Accepted Solution

Re: No Sound post-upgrade to Win7Pro

Hi:

 

The only suggestion I can offer would be to:

 

1. Install the nvidia chipset driver for the motherboard in your model and reboot.

 

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/30520/en-us

 

2. Install the latest Realtek HD audio driver from the link below.

 

Accept the agreement.  DL and install the second driver on the list.

 

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

View solution in context
Provost
Posts: 82,142
Member Since: ‎07-13-2010
Message 2 of 5 (2,863 Views)

Re: No Sound post-upgrade to Win7Pro

Hi:

 

The only suggestion I can offer would be to:

 

1. Install the nvidia chipset driver for the motherboard in your model and reboot.

 

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/30520/en-us

 

2. Install the latest Realtek HD audio driver from the link below.

 

Accept the agreement.  DL and install the second driver on the list.

 

http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownT...

Highlighted
Top Student
Posts: 6
Member Since: ‎08-25-2009
Message 3 of 5 (2,847 Views)

Re: No Sound post-upgrade to Win7Pro

This Worked!  Thanks ever so much for your assistance!

Now I can quit going nuts over this issue & sleep tonight!

A++++++++!

Provost
Posts: 82,142
Member Since: ‎07-13-2010
Message 4 of 5 (2,840 Views)

Re: No Sound post-upgrade to Win7Pro

[ Edited ]

You're very welcome.

 

Sleep well!

Honor Student
Posts: 2
Member Since: ‎04-01-2015
Message 5 of 5 (2,702 Views)

forgot passsword

i need help,i forgot my password.

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation