Question
Notebook (Laptop) Upgrade FAQ
Replies (784)
Reply
 
Provost
erico
Posts: 25,139
Member Since: ‎01-07-2009
Message 21 of 785 (9,268 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ


redshoot99 wrote:

Hi

 

I have been looking for a suitable HDD upgrade for my HP 530.

I guess my questions are

 

Any other advice . . . .

 

many thanks

 


Hi,
A BIOS update is not necessary.
Post the model name and product number of your HP product.
For most OSes hold the CTRL and ALT keys and tap the S key 
I need the info to find out what the configuration of your laptop is.
regards,
erico 

 





Help others seeking a solution by clicking on the "Accept As Solution" button if my suggestion resolves the issue you were having
****I am a volunteer, I don't work for Microsoft or HP****


2014 Microsoft MVP - Microsoft Windows Expert - Consumer

Honor Student
settler44
Posts: 1
Member Since: ‎10-01-2009
Message 22 of 785 (9,209 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

What is the reason for the 120GB limitation on laptop IDE HDsBest Buy offers Western Digital drives in 160GB, 250GB and 320BG capacitiesI have been looking for a suitable drive and an external enclosure in order to transfer the contents of my Presario M2000's 60GB IDE drive to a larger (as large as practical) drive and notice that some of the enclosure specs state a drive size limitation while others don't.
Tutor
siskorhodes
Posts: 10
Member Since: ‎07-20-2009
Message 23 of 785 (9,172 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

i have a g60-213em and am looking at cpu upgrades i had narrowed down my list to T5800/T5900/T7250 but would be good to know all the options i can consider b4 i make my final choice.

if you could tell me which cpu i could use it would be great...

 

Student
Pretpik
Posts: 1
Member Since: ‎10-06-2009
Message 24 of 785 (9,616 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

[ Edited ]

Hi,

 

I'm in a similar situation as Venkavis was. I've got a c793VU with a Celeron cpu, which I am looking to upgrade. I found it has a socket P connection and I found the (general) C700 manual, with a list of cpu's. 

So, basically my question is; are all these cpu's compatible with all c700's (including mine)?

 

Thanks

Pat

 

 

Message Edited by Pretpik on 10-06-2009 03:03 AM
Top Student
S_omeone4us
Posts: 6
Member Since: ‎10-07-2009
Message 25 of 785 (9,069 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

Iwant to know the maximum ram of Compaq CQ40-308Tu can handle, currentlly i use 2 slot (by 2 Gb SODIMM each),

Thanks

Student
tatele
Posts: 1
Member Since: ‎10-10-2009
Message 26 of 785 (9,012 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

Thank you for an excellent FAQ page.   Regarding item 6 (changing 2.5" HD),  I replaced the 120GB SATA drive with a Seagate 320 GB 5400rpm SATA drive.  It works fine but........very occasionlly the hard drive will hang (no activity light) for 20-30 seconds and then resume working.  Is this what you were refering to?  Is there anything, short of replacing the HD with a smaller one, that I can do to eliminate this annoying problem?  I have a dv 9000Z (AMD chipset) using Vista.  I am quite sure that this problem is not a software issue.
Provost
erico
Posts: 25,139
Member Since: ‎01-07-2009
Message 27 of 785 (8,917 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

Hi,

Sorry to reply so late. I will take a look and let you know which ones will work. 

 

regards,

erico 





Help others seeking a solution by clicking on the "Accept As Solution" button if my suggestion resolves the issue you were having
****I am a volunteer, I don't work for Microsoft or HP****


2014 Microsoft MVP - Microsoft Windows Expert - Consumer

Provost
erico
Posts: 25,139
Member Since: ‎01-07-2009
Message 28 of 785 (8,892 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

Hi,

There are only two CPU's as compatible replacement processors for your laptop:

 

Intel Mobile Celeron processor T1600 - 1.66GHz (667MHz front side bus, 1MB total Level-2 cache, Socket Micro-FCPGA, 35W TDP, 65nm)

 Intel Celeron Dual-Core Mobile processor T1600 - 1.66GHz (Merom-2M, 667MHz front side bus, 1MB total Level-2 cache, Micro-FCPGA socket, 35W TDP, 65nm)  

 

regards,

erico 





Help others seeking a solution by clicking on the "Accept As Solution" button if my suggestion resolves the issue you were having
****I am a volunteer, I don't work for Microsoft or HP****


2014 Microsoft MVP - Microsoft Windows Expert - Consumer

Provost
erico
Posts: 25,139
Member Since: ‎01-07-2009
Message 29 of 785 (8,900 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

[ Edited ]

Hi,

 


S_omeone4us wrote:

Iwant to know the maximum ram of Compaq CQ40-308Tu can handle, currentlly i use 2 slot (by 2 Gb SODIMM each),

Thanks


 

 

 

Standard memory 2048 MB
Memory DDR2 800MHz
Memory layout (1 x 2048 MB)
Maximum memory  Supports up to 8 GB DDR2 memory

here is the link to the specs on your laptop. 

 

regards,

erico 

Message Edited by erico on 10-15-2009 02:24 PM




Help others seeking a solution by clicking on the "Accept As Solution" button if my suggestion resolves the issue you were having
****I am a volunteer, I don't work for Microsoft or HP****


2014 Microsoft MVP - Microsoft Windows Expert - Consumer

Provost
erico
Posts: 25,139
Member Since: ‎01-07-2009
Message 30 of 785 (9,037 Views)

Re: Notebook (Laptop) Upgrade FAQ

Hi,

You should probably head on over to the Seagate support web page and use their troubleshooting utilities. I would recommend browsng there to see if your particular hard disk needs a firmware update.

 

 

regards,

erico 





Help others seeking a solution by clicking on the "Accept As Solution" button if my suggestion resolves the issue you were having
****I am a volunteer, I don't work for Microsoft or HP****


2014 Microsoft MVP - Microsoft Windows Expert - Consumer

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation