Question
Reply
 
Tutor
chefey
Posts: 10
Member Since: ‎06-21-2014
Message 1 of 8 (91 Views)
Accepted Solution

R3000 no sound after Vista installed

Hi

After installing Vista, I have no sound, I think the problem is with the Base Systemm devices, Going into Hardware IDs  it gives the name of the drivers, where is the best place to get them from, thanks in advance.

David

Provost
Paul_Tikkanen
Posts: 46,440
Member Since: ‎07-13-2010
Message 2 of 8 (87 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

Hi:

 

Does your R3000 have an AMD or Intel processor?

 

I need to know that before suggesting an audio driver.

 

For the base system device, try the XP driver because there is no Vista driver.  Try manually installing it if the auto install doesn't work.

 

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-29677-1&cc=us&dlc=en&lc=en&...

Tutor
chefey
Posts: 10
Member Since: ‎06-21-2014
Message 3 of 8 (84 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

It is Intel, the hardware IDS lists 4 drivers

Provost
Paul_Tikkanen
Posts: 46,440
Member Since: ‎07-13-2010
Message 4 of 8 (80 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

I would try the XP audio driver as well.  Again...try manually installing it if the auto install doesn't work.

 

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-44349-3&cc=us&dlc=en&lc=en&...

 

Also, connect to the internet and run the Windows update tool from the Update driver option directly from the device needing drivers (Select the automatic search).

 

 

Tutor
chefey
Posts: 10
Member Since: ‎06-21-2014
Message 5 of 8 (69 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

Hi

Sound now sorted, but on restart a message came up

 

DSnd UP error

 

No ADI codec driver is installed

Provost
Paul_Tikkanen
Posts: 46,440
Member Since: ‎07-13-2010
Message 6 of 8 (66 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

I would try the windows update tool.

 

Your PC was not designed to run Vista or W7 and there is an excellent chance you won't get everything to work correctly.

 

There are no Vista drivers.

 

I did find a newer XP driver if you want to try that.

 

http://h20565.www2.hp.com/portal/site/hpsc/template.PAGE/public/psi/swdDetails/?spf_p.tpst=swdMain&s...

 

 

Tutor
chefey
Posts: 10
Member Since: ‎06-21-2014
Message 7 of 8 (64 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

Will try that lateer, thanks, will let you know

Provost
Paul_Tikkanen
Posts: 46,440
Member Since: ‎07-13-2010
Message 8 of 8 (62 Views)

Re: R3000 no sound after Vista installed

You're very welcome.

 

Good luck!

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation