- HP Support Forum Home
- >
- Archived Topics
- >
- TV/Media Center
- >
- USB DVB-T tuner Remote Control does not work
HP Support Forums
Join in the conversation.
- Subscribe
- Mark Topic as New
- Mark Topic as Read
- Float this Topic to the Top
- Bookmark
- Subscribe
- Printer Friendly Page
Re: USB DVB-T tuner Remote Control does not work
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
12-13-2011 03:27 AM
Mam to samo
Nie działa mi dołączony do komputera HP Pavilion dv7-6140ew tuner i pilot (sterowniki z dolaczonej plyty CD do turenra nie sa znajdowane przez system) - po recznym wgraniu i wykryciu pilot i tuner nie dziala.
sciagalem sterowniki nawet ze strony Avermedia InstalDrv_A867R_Drv_8.0.64.55_W7_x64_100226.exe oraz instalowalem sp47552.exe (-ktory zawiera to samo). Nadal pilot nie dziala, tuner nie znajduje programu - mieszkam w Centrum Warszawy -Wola ul Górczewska.
Poprosze jesli ktos rozgryzl sprawe o sciezke poprawnej instalacji lub nowe sprawdzone stery i info jak dokladnie je zainstalowac (print-screany lub info co w jakiej kolejnosci ze sciazka)
Dzieki
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
12-31-2011 12:06 PM
Hej
Mam lapka dv7-6b40ew i mam identyczny problem pierw instalował mi się tuner jako AF9035 BDA Device troszkę pokombinowałem i uzyskałem efekt taki jak powinien być czyli zamiast jedego urządzenia wykrywanego mam kilka (zgodnie z screenem kilka postów wyżej) natomiast przyciski na pilocie nadal nie odpowiadają.
Nie wiem jak skanowanie kanałów ponieważ nie mam zasięgu cyfrowej telewizji.
ale ciekawi mnie czy HP już coś wymyślił by to naprawić ?
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-09-2012 12:04 AM
Kilka dni temu kupiłem laptopa HP Pavilion dv7-6130ew . Mam podobny problem z tunerem dvb-t. Teoretycznie sterowniki instalują się. Pojawia się urządzenie AF9035 BDA. Windows Media Center nie znajduje jednak żadnych programów. Gdy podłączę inny tuner DVB-T, nie zmieniając ustawienia anteny - mam kilka kanałów cyfrowych. Tymczasem ten zakupiony z laptopem nie wykrywa programów. Pilot również nie działa. Zatem to na pewno wina tunera lub sterowników do niego, a nie anteny, czy laptopa.
A na stronach HP nie mogę znaleźć sterowników do tunera, by sprawdzić, czy wyszły jakieś aktualizacje w stosunku do tych, nagranych na płytce.
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-10-2012 01:42 AM
I have a dv7-6110es. I also did not work USB tuner. I downloaded the driver sp47552. To ensure that they have established, I changed them with the equipment ID 07СA on 15A4. My Device Manager:
In Windows MediaCenter tuner is, but finds no channels.Remote does not work too.
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-10-2012 09:23 PM
I have new informations.
'It´s simple, drivers which you have on compact disc are only for old version of USB TV Tuner with HW ID USB\VID_07CA&PID_0337 , I suppose that you had new version of TV Tuner with HW ID USB/VID_15A4&PID_9035 .
There is no driver for the new version of the TV tuner, you can´t download driver from HP Web site.
I recommend to contact nearest HP Service provider and ask them for solution, or send device back to seller or take it back to place where you bought it and ask for repair .
I also can not install the new version of tuner on my PC .
Difference is not visible externally, there is only different HW under plastic cover which need different driver version .
There are many people in many countries with same problem, HP is working on solution, so we need wait for new drivers . '
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-12-2012 10:32 AM
Witam
Podzielę się moimi spostrzeżeniami na temat tego tunera.
System (Win7 64bit) wykrywa tuner prawidłowo po zainstalowaniu sterowników z dołączonej płyty, ale nie wyszukuje kanałów TV cyfrowej w Media Center (siła sygnału u mnie jest wysoka). Zgłosiłem to do HP Support i przysłano mi nowy tuner. Niestety ten nowy też nie działa, objaw jest identyczny. Zacząłem więc szukać na różnych formumach i wyciągnąłem następujące wnioski:
- kilku osobom udało się go uruchomić ale na sieciach kablowych
- kilka osób z południowej części kraju łapie na tym tunerze telewizję czeską a polskiej nie
- na kilku aukcjach zagranicznych znalazłem opis techn tego tunera i tu niespodzianka - posiada on dekoder H.264 / Mpeg-2 HDTV,
- HP support twierdzi że to wina oprogramowania laptopa i należy czekać na aktualizację, podobno nad tym pracują
No cóż pozostaje nam czekać, ale nie chciałbym być złym prorokiem, mówiąc że u nas w Polsce jest system Mpeg-4 i nici z tunera HP w Polsce. Cała reszta Europy raczej ma MPEG-2.
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-13-2012 10:44 AM
Mnie też zaproponowano wysłanie nowego tunera. Domyślam się, że to nic nie zmieni.
Ale wśród jednej z porad (która oczywiście nie zadziałała) było zainstalowanie sterownika do tunera ze strony
http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDet
Wśród charakterystyki zaktualizowanego oprogramowania jest napisane "6. Support MPEG-4 (H.264) preview and record format". Niestety faktycznie cecha ta dotyczy oprogramowania AVer MediaCenter.
W opisie produktu można doczytać "H.264 / MPEG-2 HDTV Ready", ale nie ma wzmianki o MPEG-4. Trzeba zatem walczyć o wymianę tunera na model obsługujący MPEG-4. Tylko, w takim razie posiadane przez nas tunery chyba nie są wadliwe, a "jedynie" nie dostosowane do polskiego rynku. Więc oby nie zakończyło się wymówką HP, że produkt nie podlega wymianie na inny model, bo ten dostarczony z latopem teoretycznie działa.
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-25-2012 12:30 PM
Panowie mam ten sam problem z DV76b40. Tuner instaluje się w systemie pod dziwną nazwą AF9035 BDA i nic się nie dzieje. Pilot nie działa. Podmieniłem ręcznie sterownik z tym na płycie i w końcu wykrył się USB TV tuner + ir receiver ale to nic nie zmeniło. Jestem wściekły!!!
Martenstone
I face the same problem!!! Do somthing with this HP people. It costed money!
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-25-2012 12:43 PM
As I said before, this tuner supports only MPEG-2 , and that is why in Poland (where MPEG-4 is as a standard) is given for free with some HP laptops.
Great idea HP. Congratulations!!!!!!!!
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
01-26-2012 08:02 AM
Pilot w każdym razie powinien pracy!