Question
Reply
 
Tutor
robgilmore
Posts: 17
Member Since: ‎09-16-2010
Message 1 of 14 (1,036 Views)

dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

i dont really know the difference between 720p hd and 1080i hd however the 1080i hd is a lot smaller on my tv screen with a black border around it.

is there anyway to get it to full screen on my telly?

Distinguished Professor
Cyclops
Posts: 2,317
Member Since: ‎11-18-2008
Message 2 of 14 (1,029 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

[ Edited ]

OK...That looks like a case of image scaling issue...

 

On Nvidia Graphic card that can be custom by going to Nvidia Control Panel - > Video & Television - > Resize HDTV Desktop.

 

Under 'When the desktop is displayed on my HDTV' select 'Resize HDTV Desktop' and click Resize Desktop. Check below Screenshot...


1082iF969462B18F683D4 

Now on click Resize Desktop you will get below screen... Now move the slider on right and bottom of nvidia logo up-down or left-right till the 4 corner arrows line up to the screen edge...

 

1083i695574D9B231AD29

Note: above screenshot from latest nvidia driver. May change on older one...

_________________________________________________________
Although I am an HP employee, I am speaking for myself and not for HP.

Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with 'Accept as Solution', if it solves your problem.
Click on the BLUE KUDOS button on the left to say "Thanks"
Tutor
robgilmore
Posts: 17
Member Since: ‎09-16-2010
Message 3 of 14 (1,017 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

thank you for your reply , unfortunatly my nvidia control panel does not have this option.

Distinguished Professor
Cyclops
Posts: 2,317
Member Since: ‎11-18-2008
Message 4 of 14 (1,014 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

Can you post a screenshot of the Nvidia control Panel you have plus version of it? or how about try and install the latest nvidia driver and check...

_________________________________________________________
Although I am an HP employee, I am speaking for myself and not for HP.

Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with 'Accept as Solution', if it solves your problem.
Click on the BLUE KUDOS button on the left to say "Thanks"
Tutor
robgilmore
Posts: 17
Member Since: ‎09-16-2010
Message 5 of 14 (1,013 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

how do i take a screen shot?

ive got a 8400m gs with a 187.66 driver.

Distinguished Professor
Cyclops
Posts: 2,317
Member Since: ‎11-18-2008
Message 6 of 14 (1,011 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

OK...that is old...try and download nvidia driver from here http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-258.96-whql-driver.html and check, if that is not installing...


To take screenshot, open Nvidia Control Panel, with that windows active... press ctrl+alt+fn+prt sc... than open Mspaint and paste it....

_________________________________________________________
Although I am an HP employee, I am speaking for myself and not for HP.

Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with 'Accept as Solution', if it solves your problem.
Click on the BLUE KUDOS button on the left to say "Thanks"
Tutor
robgilmore
Posts: 17
Member Since: ‎09-16-2010
Message 7 of 14 (1,010 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

thanks for the link , i downloaded it but got a message saying it wont work on my operating system , i use vista.

Distinguished Professor
Cyclops
Posts: 2,317
Member Since: ‎11-18-2008
Message 8 of 14 (1,008 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

OH OK...sorry, that link was for 64-bit...See you are running on 32-bit ... here is link for 32-bit http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-258.96-whql-driver.html

_________________________________________________________
Although I am an HP employee, I am speaking for myself and not for HP.

Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with 'Accept as Solution', if it solves your problem.
Click on the BLUE KUDOS button on the left to say "Thanks"
Distinguished Professor
Cyclops
Posts: 2,317
Member Since: ‎11-18-2008
Message 9 of 14 (991 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

[ Edited ]

Here is a small note, That I have missed out...to get that option you need to connect your laptop to the TV using HDMI....

_________________________________________________________
Although I am an HP employee, I am speaking for myself and not for HP.

Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with 'Accept as Solution', if it solves your problem.
Click on the BLUE KUDOS button on the left to say "Thanks"
Tutor
robgilmore
Posts: 17
Member Since: ‎09-16-2010
Message 10 of 14 (988 Views)

Re: dv2630ea connected to tv , screen open tv shows 720p hd , closed it shows 1080i hd

its always been connected , i shall try the new driver and see if that works.

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation