cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
BanjoBobby
New member
1 0 0 0
Message 1 of 2
1,066
Flag Post

HP 8300 Elite SFF front headphone jacks don't work after installing Radeon RX560 and Windows 10

HP Recommended
HP Compaq Elite 8300 SFF
Microsoft Windows 10 (64-bit)

I purchased a refurbished HP 8300 SFF installed a 500GB SSD and MSI Radeon RX560. Clean installation of Windows 10, 64 bit Pro. Everything works except I don't get audio from the front headphone jacks. Audio plays through the display port connection on my monitor but nothing through the headphone jacks. I've installed all the firmware and driver updates from HP for the 8300 and update the BIOS to the latest 3.07 revision. Windows Device manager reports that the Realtek HD Audio driver and the AMD HD Audio Device are working normally. AudioSnip.PNG

1 REPLY 1
Paul_Tikkanen
Level 21
Level 21
129,182 119,359 19,496 29,790
Message 2 of 2
Flag Post
HP Recommended

Hi:

 

The only suggestion I can offer would be to go to the Windows Control Panel>Hardware and Sound>Sound>Manage audio devices and set the PC speakers/headphone jack as the default.

 

The sound is going to the display port, which is your separate AMD HD audio device from the graphics card.

 

They can't work at the same time.  It is one or the other (PC Realtek HD audio, or AMD HD audio).

 

If you want the sound to go to your monitor, then you need to change the settings back when you are done with the headphones.

Warning Be alert for scammers posting fake support phone numbers and/or email addresses on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation