cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Highlighted
New member
6 4 0 0
Message 1 of 7
312
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

HP EliteOne 800 G1 AiO
Microsoft Windows RT

Hi,

I have always problem with win pe booting in hp elite 800 series .

It takes at least 10 minute to boot . 

I  am using winpe  10 drivers .

Any suggestion 

 

Thanks 

6 REPLIES 6
Highlighted
Level 12
11,043 11,017 577 1,657
Message 2 of 7
292
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

On the boot-server, start "measuring".  Use the Windows Task Manager to show how busy the CPU is, and the Kbits/second for "outgoing" network traffic (the boot-image).

 

Check that you have CAT-5e (10/100/1000 Mb/s) cables between your boot-server and your switch, and between the switch and the target PC.  Do not use CAT-3 or CAT-5 (10/100) cables.

 

Check that the switch-port connected to the target PC is not configured to be only 10 Mb/s.

 

0 Kudos
Highlighted
New member
6 4 0 0
Message 3 of 7
278
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

Hi,

 

Thanks for the reply .  Actually I am using  windows deployment service for winpe booting .

And I have client  from multiple vendors . 

 

I am not facing any issue on those non hp pc's 

 

Thanks 

0 Kudos
Highlighted
Level 12
11,043 11,017 577 1,657
Message 4 of 7
270
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

>  I am using  windows deployment service for winpe booting.

> And I have client from multiple vendors.

> I am not facing any issue on those non-HP PCs.

 

My advice still applies -- login to the system running that deployment service, and measure, and check that the Ethernet cable to the HP PC is CAT-5e or CAT-6.

 

0 Kudos
Highlighted
New member
6 4 0 0
Message 5 of 7
209
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

Hi,

 

The ethernet cable is cat6a , (Its 10G ) . And  I  verified network is not congested 

 

Thanks 

 

 

0 Kudos
Highlighted
Level 12
11,043 11,017 577 1,657
Message 6 of 7
193
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

Check that none of the network-adapters are set to "half-duplex".

 

0 Kudos
Highlighted
New member
6 4 0 0
Message 7 of 7
168
Flag Post
HP Recommended

win pe booting through network taking long time

Hi,

 

It's happening only on the same hp 800 model . I have verified all trivial troubleshooting like  congestion , duplex  settings  etc .Once it's booted( winpe) , all the operations like applying image and other application installations after OSD does not have any issue .

 

Thanks

0 Kudos
Be alert for scammers posting fake support phone numbers on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation