Having trouble signing in? Try this!
Post new question
Question
Reply
 
Honor Student
Posts: 2
Member Since: ‎04-19-2016
Message 1 of 7 (633 Views)

switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

Product Name: HP Slimline Desktop - 450-120d
Operating System: Microsoft Windows 10 (64-bit)

Hi, I just bought this HP Slimline Desktop - 450-120d and tried using it with some games and some of them give me an error "Unrecognized video card." I tried switching them to high performance in the amd control center but still the same error.  What can I do to fix this?

0 Kudos
Provost
Posts: 44,185
Member Since: ‎01-07-2009
Message 2 of 7 (625 Views)

Re: switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

[ Edited ]

Your PC is a desktop, not a notebook.

 

Desktop PCs do not have switchable graphics. That is a high-end notebook feature. The Omen 15 has it.

 

When a video card is installed, the Intel HD graphics is disabled and the video you have is proviided by the video card only.

 

Which specific games did you try to run?

 

There is a website called Can I run it? that willl give you a report on the hardware in your PC and specific games

http://www.systemrequirementslab.com/cyri

 

If your PC won't run specific games it could be because of the entry level graphics and Intel CPU that is installed in the motherboard.

 

Your desktop PC is not meant for gaming. It is an entry level productivity desktop PC.

If you find that my posts help you, you can say thanks by clicking on the Thumbs up + in the purple box next to the Reply button .

If your problem is solved or your question answered by a particular post, please click the Accepted Solution button in that post.

I am not an HP Employee, I am a volunteer posting here on my own time
Honor Student
Posts: 2
Member Since: ‎04-19-2016
Message 3 of 7 (610 Views)

Re: switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

[ Edited ]

Thanks for the reply erico, I tried going to that site to countless times too to double check and they always throw me this info.

Spoiler
1.png

 I tried running the sims 4 64x bit mode because of this specs. but it always throw me unrecognized video card error also heres the link to the hp
product
http://support.hp.com/my-en/document/c04783077

Spoiler

 

Provost
Posts: 44,185
Member Since: ‎01-07-2009
Message 4 of 7 (595 Views)

Re: switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

[ Edited ]

It does not look like you ran the test for the game. You should have had a result which stated that you can or you can not run the game. See the following result I got for GTA V

 

 

Some games have issues with some video cards.

 

I have had Steam games in the past that wouldn't run on NVIDIA cards, but that had no issues with Radeon HD video cards.

 

I am fortunate to posess a number of PVCIe x16 video cards of different makes, so I swap out the offending video card. 

If you find that my posts help you, you can say thanks by clicking on the Thumbs up + in the purple box next to the Reply button .

If your problem is solved or your question answered by a particular post, please click the Accepted Solution button in that post.

I am not an HP Employee, I am a volunteer posting here on my own time
Honor Student
Posts: 2
Member Since: ‎04-25-2018
Message 5 of 7 (114 Views)

Re: switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

in case your switchable graphics not working we are providing a clear solution below.

 

Desktop PCs do not have switchable graphics. That is a high-end notebook feature. The Omen 15 has it.

 

When a video card is installed, the Intel HD graphics is disabled and the video you have is provided by the video card only. There is worked for me. And check out our Gabe Newell Simulator system requirements for your pc.

 

 

Teacher
Posts: 140
Member Since: ‎04-22-2018
Message 6 of 7 (107 Views)

Re: switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

[ Edited ]

Sounds to me it's nothing more than turning off or adjusting the settings in the device manager. (Turn off one card, activate the other) sort of thing. Never tried it myself. But seems plausible.

Provost
Posts: 44,185
Member Since: ‎01-07-2009
Message 7 of 7 (97 Views)

Re: switchable graphics not working (radeon r5 330 and intel hd 4400)

This is an old post from two years ago.

 

In order to keep this thread's content relevant and the forum current, I will be blocking new replies.

If you find that my posts help you, you can say thanks by clicking on the Thumbs up + in the purple box next to the Reply button .

If your problem is solved or your question answered by a particular post, please click the Accepted Solution button in that post.

I am not an HP Employee, I am a volunteer posting here on my own time
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation