Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
Guidelines
Does your laptop battery charge only when the laptop is turned off? Click here to view the solution
HP Recommended
Victus by HP 16.1 inch Gaming Laptop PC 16-s0000 (76T51AV)
Microsoft Windows 11

Bilgisayarımda oyun oynarken şarja taktığım anda donma ve kasma oluyor şarjda oyun oynayamıyorum güç ayarları grafik ayarları hepsini denedim performans ayarları yaptım fakat oyuna girdiğim anda donuyor ardından düzelip tekrar donuyor kesik kesik devam ediyor.

1 REPLY 1
HP Recommended

Merhaba mhmtgltkn50,

Endişenizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

HP ve Poly ürünleriyle ilgili sorunlarda yardımcı olmak için buradayım. Sorununuz, oyun oynarken bilgisayarınızın donanım performansıyla ilgili görünüyor. İşte bir HP aygıtı, özellikle de bir OMEN oyun bilgisayarı kullanıyorsanız göz önünde bulundurabileceğiniz bazı genel sorun giderme adımları:

Yazılım Güncellemelerini Kontrol Edin:

İşletim sisteminizin, grafik sürücülerinizin ve oyun yazılımınızın güncel olduğundan emin olun. HP Support Assistant'ı (HPSA) kullanabilir veya aygıt ayarlarınızı manuel olarak kontrol edebilirsiniz.
Grafik Ayarlarını Optimize Edin:

Bazı durumlarda, oyununuzdaki grafik ayarlarını yüksekten orta veya düşüğe değiştirmek donmayı önleyebilir.
Şarj olurken ve oyun oynarken dizüstü bilgisayarınızın aşırı ısınıp ısınmadığını kontrol edin. Bu, CPU/GPU performansını düşürüyor olabilir.
HP Destek Araçlarını Kullanın:

Sisteminizin performansını analiz etmek için HP'nin araçlarını kullanın. OMEN Komuta Merkezi, oyun performansının izlenmesine ve gerekli ayarlamaların yapılmasına yardımcı olabilir.
Farklı Bir Şarj Cihazıyla Test Edin:

Bazen sorun şarj adaptöründe olabilir. Mümkünse, sorunun devam edip etmediğini görmek için farklı bir şarj cihazı kullanmayı deneyin.
Pil Sağlığını Kontrol Edin:

Sorunlu bir pil bazen şarj sırasında performans sorunlarına neden olabileceğinden, HP'nin pil kontrol aracıyla pil sağlığını izleyin.
Güç Yönetimi Ayarlarını İnceleyin:

Şarj sırasında cihazınızın performansını sınırlayan çakışan güç yönetimi ayarları olmadığından emin olun.
Sorun çözülüyorsa bize bildirin.

I am an HP Employee. Although I am speaking for myself and not for HP.
Click Helpful = Yes to say Thank You.
Question / Concern Answered, Click "Accept as Solution"
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the <a href="https://www8.hp.com/us/en/terms-of-use.html" class="udrlinesmall">Terms of Use</a> and <a href="/t5/custom/page/page-id/hp.rulespage" class="udrlinesmall"> Rules of Participation</a>.