Post new question
Question
Reply
 
Honor Student
Posts: 3
Member Since: ‎04-20-2017
Message 1 of 3 (88 Views)

elitedesk 800 g1 cannot boot at all - Tried basic stuff

[ Edited ]
Product Name: Elitedesk 800 g1
Operating System: Microsoft Windows 7 (64-bit)

Hello Forum

 

I got a Elitedesk 800  g1 (i7 - running win 7 64-bit) here that refuse to boot. When pressing the power button the led light up and cpu fan start at low speed. Monitor stays blank. Not even bios. After a minute or so the cpu fan starts to run on the max speed and stays that way until I remove the power. No activity on monitor. Here what I have tried so far:

 

- Reset the cmos by pressing the reset button (center of mainboard) for 5 seconds without power cord connected

- Remove display adaptor and use motherboard display connector

- disconnect the hard drive and DVD SATA cables

- Remove half of the RAM chips from sockets

 

Nothing helps, screen stays blank. This machine worked a week ago but it started to be "slow" on it's boot. It could takes minutes before it started to windows. But worked normally when it finally did.

 

Is this totally brick or is there something I could try?

 

Machine details:

HP Elitedesk 800 G1 SFF

s/n [Personal Information Removed]

product: C8N26AV

 

All help is welcome!

Tajuro 

Reply
0
Honor Student
Posts: 3
Member Since: ‎04-20-2017
Message 2 of 3 (74 Views)

Re: elitedesk 800 g1 cannot boot at all - Tried basic stuff

Turned out that this PC still has warranty. So please do not spend time to figure this out unless you know it already Smiley Happy

 

Tajuro

Honor Student
Posts: 3
Member Since: ‎04-20-2017
Message 3 of 3 (29 Views)

Re: elitedesk 800 g1 cannot boot at all - Tried basic stuff

Got word from service. Motherboard need to be replaced. Nice thing that is was still under warranty.
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation