cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ArchivedThis topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant. If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
robkwild
Level 1
16 7 0 0
Message 1 of 4
207
Flag Post

configuring wireless controller - S7500E module

HP Recommended

hi all,

 

just a few questions regarding this document, if any of you can help much appreciated -

 

https://whostheman.files.wordpress.com/2011/01/h3c_wireless_technical_overview.pdf

 

page 32 -

 

do i use clear or crypto

 

do i use open system or shared key - i want to use WPA2

 

page 35 -

 

do i need to configure cipher suite, if so how do i do it for WPA2, because this page just seems like wep stuff

 

many thanks,

 

rob

0 Kudos
3 REPLIES 3
old_geekster
Level 16
Level 16
24,629 24,281 2,834 10,371
Message 2 of 4
Flag Post
HP Recommended

@robkwild, welcome back to the forum.

 

When requesting help you should always include the make/model (i.e. p6-xxxx) of the computer and/or monitor. This information is necessary for us to review the specifications of them.






I am not an HP Employee!!

Intelligence is God given. Wisdom is the sum of our mistakes!!
0 Kudos
robkwild
Author
Level 1
16 7 0 0
Message 3 of 4
Flag Post
HP Recommended

its a HPE FlexNetwork 7510 switch

 

heres my switch config -

 

[sw7510-GigabitEthernet0/0/1]display vlan all


 VLAN ID: 1
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 Description: old_staff
 Name: VLAN 0001
 Tagged   Ports:
    GigabitEthernet11/0/1
    Ten-GigabitEthernet2/0/1
 Untagged Ports:
    GigabitEthernet0/0/2     GigabitEthernet0/0/3     GigabitEthernet0/0/4
    GigabitEthernet0/0/5     GigabitEthernet0/0/6     GigabitEthernet0/0/7
    GigabitEthernet0/0/8     GigabitEthernet0/0/9     GigabitEthernet0/0/10
    GigabitEthernet0/0/11    GigabitEthernet0/0/12    GigabitEthernet0/0/13
    GigabitEthernet0/0/14    GigabitEthernet0/0/15    GigabitEthernet0/0/16
    GigabitEthernet0/0/17    GigabitEthernet0/0/18    GigabitEthernet0/0/20
    GigabitEthernet0/0/21    GigabitEthernet0/0/22    GigabitEthernet0/0/24
    GigabitEthernet0/0/25    GigabitEthernet0/0/26    GigabitEthernet0/0/27
    GigabitEthernet0/0/28    GigabitEthernet0/0/29    GigabitEthernet0/0/30
    GigabitEthernet0/0/31    GigabitEthernet0/0/32    GigabitEthernet0/0/33
    GigabitEthernet0/0/35    GigabitEthernet0/0/36    GigabitEthernet0/0/37
    GigabitEthernet0/0/38    GigabitEthernet0/0/39    GigabitEthernet0/0/40
    GigabitEthernet0/0/41    GigabitEthernet0/0/42    GigabitEthernet0/0/43
    GigabitEthernet0/0/44    GigabitEthernet0/0/46    GigabitEthernet11/0/2
    GigabitEthernet11/0/3    GigabitEthernet11/0/4    GigabitEthernet11/0/5
    GigabitEthernet11/0/6    GigabitEthernet11/0/7    GigabitEthernet11/0/8
    GigabitEthernet11/0/10   GigabitEthernet11/0/11   GigabitEthernet11/0/12
    GigabitEthernet11/0/13   GigabitEthernet11/0/14   GigabitEthernet11/0/15
    GigabitEthernet11/0/16   GigabitEthernet11/0/17   GigabitEthernet11/0/18
    GigabitEthernet11/0/19   GigabitEthernet11/0/20   GigabitEthernet11/0/21
    GigabitEthernet11/0/22   GigabitEthernet11/0/23   GigabitEthernet11/0/25
    GigabitEthernet11/0/26   GigabitEthernet11/0/27   GigabitEthernet11/0/28
    GigabitEthernet11/0/29   GigabitEthernet11/0/30   GigabitEthernet11/0/31
    GigabitEthernet11/0/32   GigabitEthernet11/0/33   GigabitEthernet11/0/34
    GigabitEthernet11/0/35   GigabitEthernet11/0/36   GigabitEthernet11/0/37
    GigabitEthernet11/0/38   GigabitEthernet11/0/39   GigabitEthernet11/0/40
    GigabitEthernet11/0/41   GigabitEthernet11/0/42   GigabitEthernet11/0/43
    GigabitEthernet11/0/44   GigabitEthernet11/0/45   GigabitEthernet11/0/46
    GigabitEthernet11/0/47   GigabitEthernet11/0/48
    Ten-GigabitEthernet2/0/2

 VLAN ID: 2
 VLAN Type: static
 Route Interface: not configured
 Description: staff
 Name: VLAN 0002
 Tagged   Ports:
    GigabitEthernet11/0/1
    Ten-GigabitEthernet2/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 8
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 IP Address: 172.16.27.220
 Subnet Mask: 255.255.255.0
 Description: manage
 Name: VLAN 0008
 Tagged   Ports:
    GigabitEthernet11/0/1
    Ten-GigabitEthernet2/0/1
 Untagged Ports:
    GigabitEthernet0/0/47

 VLAN ID: 12
 VLAN Type: static
 Route Interface: not configured
 Description: clients
 Name: VLAN 0012
 Tagged   Ports:
    GigabitEthernet11/0/1
    Ten-GigabitEthernet2/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 16
 VLAN Type: static
 Route Interface: not configured
 Description: phones
 Name: VLAN 0016
 Tagged   Ports:
    GigabitEthernet11/0/1
    Ten-GigabitEthernet2/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 2100
 VLAN Type: static
 Route Interface: not configured
 Description: radio
 Name: VLAN 2100
 Tagged   Ports:
    GigabitEthernet11/0/1
 Untagged Ports:
    GigabitEthernet0/0/1
    Ten-GigabitEthernet2/0/1

 

and heres my wireless module config -

 

[WlanAC1-Ten-GigabitEthernet1/0/1]display vlan all
 VLAN ID: 1
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 Description: old_staff
 Name: VLAN 0001
 Tagged   Ports:
    Ten-GigabitEthernet1/0/1
 Untagged Ports:
    WLAN-ESS1                WLAN-ESS2                WLAN-ESS5
    WLAN-ESS6                WLAN-ESS7                WLAN-ESS8
    WLAN-ESS10               WLAN-ESS11               WLAN-ESS12

 VLAN ID: 2
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 Description: staff
 Name: VLAN 0002
 Tagged   Ports:
    Ten-GigabitEthernet1/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 8
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 IP Address: 172.16.27.221
 Subnet Mask: 255.255.255.0
 Description: manage
 Name: VLAN 0008
 Tagged   Ports:
    Ten-GigabitEthernet1/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 12
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 Description: clients
 Name: VLAN 0012
 Tagged   Ports:
    Ten-GigabitEthernet1/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 16
 VLAN Type: static
 Route Interface: configured
 Description: phones
 Name: VLAN 0016
 Tagged   Ports:
    Ten-GigabitEthernet1/0/1
 Untagged Ports: none

 VLAN ID: 2100
 VLAN Type: static
 Route Interface: not configured
 Description: radio
 Name: VLAN 2100
 Tagged   Ports: none
 Untagged Ports:
    Ten-GigabitEthernet1/0/1

 

couple of questions -

 

why are all the wlan-ess all under vlan 1?

 

i have made them all a trunk and given them the same vlans and also added the pvid to vlan 2100 to each but why does it appear untagged under vlan 2100 and not the others?

 

also when i connect my wireless access points to my switch, do i make the port there plugged into untagged, tagged and what vlan do i put them on?

 

many thanks,

 

rob

0 Kudos
old_geekster
Level 16
Level 16
24,629 24,281 2,834 10,371
Message 4 of 4
Flag Post
HP Recommended

Thank you for the additional information, @robkwild.

 

I believe your best option is, contact the manufacturer's Tech Support for help.  They are the experts on their products and should be able to get you up and running very easily.






I am not an HP Employee!!

Intelligence is God given. Wisdom is the sum of our mistakes!!
0 Kudos
ArchivedThis topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant. If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation