-
×InformationNeed Windows 11 help?Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
Windows 11 Support Center. -
-
×InformationNeed Windows 11 help?Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
Windows 11 Support Center. -
- HP Community
- Notebooks
- Business Notebooks
- Subject: Problems with freezing and slow operation of the OS...

Create an account on the HP Community to personalize your profile and ask a question
06-12-2025 12:21 PM
Тема: Проблеми із зависанням та повільною роботою ОС (Ubuntu/Windows) на HP ProBook 450 G1
Текст повідомлення:
Шановна служба підтримки HP!
Я повідомляю про критичну проблему з моїм ноутбуком HP ProBook 450 G1 (серійний номер: 8CG4240WKB).
Суть проблеми:
Під час роботи в Ubuntu 22.04 LTS система регулярно "зависає" (не реагує на введення протягом 10-20 секунд), а також працює неприйнятно повільно навіть у базових завданнях (перегляд веб-сторінок, робота з текстом), а також з іншими дистрибутивами Linux.
Подібні проблеми спостерігаються і в Windows 10/11 (неефективне управління ресурсами, затримки під час запуску програм).
Конкретна деталь: процесор не завантажений (перевірено через htop/диспетчер завдань), але система все одно "тупає".
Вжиті заходи:
Оновлено BIOS до останньої офіційної версії (01.50).
Перевірені апаратні компоненти:
Тест оперативної пам'яті (memtest86+) — помилок немає.
Перевірка диска (smartctl) — стан «справний».
Температура (за даними датчиків) — нормальна (процесор < 65°C під навантаженням).
Виконано чисту установку ОС (без стороннього програмного забезпечення).
Підозри:
Конфлікт сумісності обладнання (чіпсет Haswell).
Проблеми з керуванням живленням у BIOS/UEFI.
Дефект материнської плати або контролера шини.
Мої запити:
Надайте рекомендації щодо оптимізації BIOS/UEFI для Linux (наприклад, вимкнення Secure Boot, Intel SGX).
Чи є якісь оновлення мікрокоду або драйвера ACPI, специфічні для моєї моделі?
Чи можлива діагностика обладнання за серійним номером?