Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
Guidelines
Are you having HotKey issues? Click here for tips and tricks.
HP Recommended
HP ProBook 450 G1 Base Model Notebook PC
Linux

Тема: Проблеми із зависанням та повільною роботою ОС (Ubuntu/Windows) на HP ProBook 450 G1

Текст повідомлення:

Шановна служба підтримки HP!

Я повідомляю про критичну проблему з моїм ноутбуком HP ProBook 450 G1 (серійний номер: 8CG4240WKB).

Суть проблеми:

Під час роботи в Ubuntu 22.04 LTS система регулярно "зависає" (не реагує на введення протягом 10-20 секунд), а також працює неприйнятно повільно навіть у базових завданнях (перегляд веб-сторінок, робота з текстом), а також з іншими дистрибутивами Linux.

Подібні проблеми спостерігаються і в Windows 10/11 (неефективне управління ресурсами, затримки під час запуску програм).

Конкретна деталь: процесор не завантажений (перевірено через htop/диспетчер завдань), але система все одно "тупає".

Вжиті заходи:

Оновлено BIOS до останньої офіційної версії (01.50).

Перевірені апаратні компоненти:

Тест оперативної пам'яті (memtest86+) — помилок немає.

Перевірка диска (smartctl) — стан «справний».

Температура (за даними датчиків) — нормальна (процесор < 65°C під навантаженням).

Виконано чисту установку ОС (без стороннього програмного забезпечення).

Підозри:

Конфлікт сумісності обладнання (чіпсет Haswell).

Проблеми з керуванням живленням у BIOS/UEFI.

Дефект материнської плати або контролера шини.

Мої запити:

Надайте рекомендації щодо оптимізації BIOS/UEFI для Linux (наприклад, вимкнення Secure Boot, Intel SGX).

Чи є якісь оновлення мікрокоду або драйвера ACPI, специфічні для моєї моделі?

Чи можлива діагностика обладнання за серійним номером?

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the <a href="https://www8.hp.com/us/en/terms-of-use.html" class="udrlinesmall">Terms of Use</a> and <a href="/t5/custom/page/page-id/hp.rulespage" class="udrlinesmall"> Rules of Participation</a>.