cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Ceasare
New member
1 0 0 0
Message 1 of 2
165
Flag Post

Texas Instrumantes USB 3 xHCL Host Controller doesn't function after Windows update 20h2

HP Recommended
z820
Microsoft Windows 10 (64-bit)

I have 3 z820's , 2 updated to 20h2 and after that the Texas Instrumantes USB 3 xHCL Host Controller stopped working... 

Windows has stopped this device because it has reported problems. (Code 43). I cannot roll back the installation and have done a lot (like intalling older drivers  even windows native usb3 drivers but nothing helped out.... I'm a little desperate cause i cannot get it to work again.  Anyone same problems or the answerto this?

1 REPLY 1
BambiBoomZ
Level 7
650 623 38 177
Message 2 of 2
Flag Post
HP Recommended

Ceasare,

 

That problem is interesting for those of us using older systems that are gradually being becoming difficult to update by new software and hardware. It seems that HP does not directly supply the drivers for the TI USB controller.  Checking, the z620 TI XHCI USB controller driver is "up to date" even though it's from 2013- four years before the system was made.

 

1. Is the BIOS the latest version?

 

2. Is the chipset driver the latest?

 

3. Has uninstalling the drivers and then making a clean install of the controller been tried?

 

Consider:

 

Solved - USB Devices not Working after Windows 10 Update

 

https://thegeekpage.com/solved-usb-ports-not-working-in-windows-10-fix

 

> both of which concentrates on the drivers.

 

Let us know what happens.

 

BambiBoomZ

 

HP z620_2 (2017) (R7) > Xeon E5-1680 v2 (8C@ 4.3GHz) / z420 Liquid Cooling / 64GB (HP/Samsung 8X 8GB DDR3-1866 ECC registered) / Quadro P2000 5GB _ GTX 1070 Ti 8GB / HP Z Turbo Drive M.2 256GB AHCI + Samsung 970 EVO M.2 NVMe 500GB + HGST 7K6000 4TB + HP/HGST Enterprise 6TB / Focusrite Scarlett 2i4 sound interface + 2X Mackie MR824 / 825W PSU / Windows 7 Prof.’l 64-bit (HP OEM) > 2X Dell Ultrasharp U2715H (2560 X 1440)

[ Passmark Rating = 6280 / CPU rating = 17178 / 2D = 819 / 3D= 12629 / Mem = 3002 / Disk = 13751 / Single Thread Mark = 2368 [10.23.18]

HP z420_3: (2015) (R11) Xeon E5-1650 v2 (6C@ 4.3GHz) / z420 Liquid cooling / 64GB (HP/Samsung 8X 8GB DDR3-1866 ECC registered) / NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB/ HP/LSI 9212-4i > Samsung 860 EVO 500GB + HGST 4TB / ASUS Essence STX + Logitech z2300 2.1 / 600W PSU > Windows 7 Professional 64-bit (HP OEM ) > Samsung 40" 4K

[Passmark System Rating: = 5644 / CPU = 15293 / 2D = 847 / 3D = 10953 / Mem = 2997 Disk = 4858 /Single Thread Mark = 2384 [6.27.19]

Reply
0 Kudos
Warning Be alert for scammers posting fake support phone numbers and/or email addresses on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation