cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
xNymphadora
New member
1 0 0 0
Message 1 of 1
1,457
Flag Post

Sound from Audio + Mic not working - HP ProDesk 400 G1 SFF

HP Recommended
HP ProDesk 400 G1 SFF
Microsoft Windows 10 (64-bit)

I am using  HP Pro Desk 400 G1 SFF desktop PC. But the sound simply does not work whenever I plug in anything into Audio jack in front of the case. (Same issue also with microphone -> no input being recorded by the PC).  My main headset device I am trying to use is "ADVENT AHSOV16". It has a single output but I am using a splitter to split it into Mic/Audio for PC. (It was working perfectly on my laptop, before this new PC I got).

I've tried all sorts of drivers, but perhaps you can guide me to the precise one to try.

1.png

^The PC recognizes the headsets being plugged in.


2.png^What I see in the Playback & Recording tabs of Sounds panel after having it plugged in. The microphone picks up no sound whatsoever. 

 

3.png

^This is what appears while I have the headset plugged in, and watching a video on youtube with sound. But my headset is not giving me any sound. I hear nothing while watching the video even though the green bars indicate sound that >should< be coming through.

 

Other info:

*Windows 10 64-bit

*Internal speakers work, when I have nothing plugged in the front Audio jack and sound is coming through

*I tried with some cheap earphones, with only audio jack, and the PC did not even recognize it being plugged in (like in the first screenshot above)

 

 

Warning Be alert for scammers posting fake support phone numbers and/or email addresses on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation