cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Moore40
New member
1 0 0 0
Message 1 of 2
87
Flag Post

SSD not showing in BIOS

HP Recommended
Presario CQ5210F
Microsoft Windows 10 (64-bit)

My intention is to boot from a new 500 GB SSD.  This was added to SATA connection 3 and formatted.  Shows as "healthy".  Used AMEOI Pro to clone operating system from 500 GB HDD.  Cloning reported to be successful.  The problem is that the new SSD does not appear in the BIOS.  Boot setup shows:

     HDD Group

          - Hitachi  (mod#)

     CD ROM Group

         - HP DVD (mod#)

 

I could find no way to add the SSD to the boot sequence. What happens if I switch SATA connections with the HDD?

1 REPLY 1
TheOldMan
Level 15
Level 15
10,550 10,546 984 2,947
Message 2 of 2
Flag Post
HP Recommended

If the cloning was indeed successful, then that is what I would try next.  Disconnect the HDD and connect the SSD in its place.  If it boots then it is OK and the HDD can be added as a data drive on the SATA 3 port.


I'm not an HP employee.
Did this message answer your question? Please indicate below as an Accepted Solution!
Did you find this message useful? Click on the thumbs up to give Kudos! " >.

0 Kudos
Warning Be alert for scammers posting fake support phone numbers and/or email addresses on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation