cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Simon_V
Level 1
10 7 0 1
Message 1 of 9
16,371
Flag Post

Solved!

HP Device Manager: LDAP connection fails

HP Recommended

Hello community

 

I would like to integrate Active Directory authentification into HP Device Manager (Version 4.5 Rev B).

When I try to connect, HPDM returns a generic error message.

 

I sniffed with Wireshark and found the following:

searchResDone(2) operationsError (000004DC: LdapErr: DSID-0C0906E8, comment: In order to perform this operation a successful bind must be completed on the connection., data 0, v1db1)  [0 results]

 

When I tried to authenticate with this account over the LDP-Tool, it worked fine.

 

My test parameters at the moment are like this:

 

Host: myLDAPserver.mydomain.net (also tried 'mydomain.net')

Port: 389

No Encryption

 

General LDAP (also tried 'Active Directory)

Base-DN: dc=mydomain,dc=net

RDN-Attribute: distinguishedName (also tried sAMAcccountName, CN, UID)

 

Username: CN=svc-LDAP-HPDM,CN=AnotherOU,CN=AnotherOU,CN=MyOU,DC=mydomain,DC=net 

pw: mypassword

 

Can anybody explain this behaviour? I really tried every combination I can imagine. Firewall is no problem - there is none betwen my HPDM Server and the LDAP Server.

 

I hope, you have all information you need. Otherwise I would be pleased to provide you with whatever you want to know 😉

 

Best regards from Switzerland,

Simon

 

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
tcrast
Level 1
3 3 1 1
Message 5 of 9
Flag Post
HP Recommended

I had to change "cn=" to "ou=", like below:

 

Username: CN=svc-LDAP-HPDM,OU=AnotherOU,OU=AnotherOU,OU=MyOU,DC=mydomain,DC=net 

View solution in original post

8 REPLIES 8
KDXMAN
New member
1 1 0 0
Message 2 of 9
Flag Post
HP Recommended

@Simon_V wrote:

Hello community

 

I would like to integrate Active Directory authentification into HP Device Manager (Version 4.5 Rev B).

When I try to connect, HPDM returns a generic error message.

 

I sniffed with Wireshark and found the following:

searchResDone(2) operationsError (000004DC: LdapErr: DSID-0C0906E8, comment: In order to perform this operation a successful bind must be completed on the connection., data 0, v1db1)  [0 results]

 

When I tried to authenticate with this account over the LDP-Tool, it worked fine.

 

My test parameters at the moment are like this:

 

Host: myLDAPserver.mydomain.net (also tried 'mydomain.net')

Port: 389

No Encryption

 

General LDAP (also tried 'Active Directory)

Base-DN: dc=mydomain,dc=net

RDN-Attribute: distinguishedName (also tried sAMAcccountName, CN, UID)

 

Username: CN=svc-LDAP-HPDM,CN=AnotherOU,CN=AnotherOU,CN=MyOU,DC=mydomain,DC=net 

pw: mypassword

 

Can anybody explain this behaviour? I really tried every combination I can imagine. Firewall is no problem - there is none betwen my HPDM Server and the LDAP Server.

 

I hope, you have all information you need. Otherwise I would be pleased to provide you with whatever you want to know 😉

 

Best regards from Switzerland,

Simon

 

 

 



 

 

Netstat -a tells me the port is active and listening.

 

Host =   Tried IP, Hostname, FQDN and Hosts file

Port =    389 connection, ping and DNS all working to the domain Controller (Active Directory)

Encryption = None

Server type = Active Directory

Domain =  mydomain.xxx.ca

Username = domain\username   and just username  (Domain Administrator)

Password  = xxxxxxxxxx

 

Is this a bug?

 

0 Kudos
Tags (1)
Simon_V
Author
Level 1
10 7 0 1
Message 3 of 9
Flag Post
HP Recommended
Additional information: In Wireshark i can see the bindRequest going out to the DC, which returns a success message... after this the searchRequest and then the error... 😞
0 Kudos
Simon_V
Author
Level 1
10 7 0 1
Message 4 of 9
Flag Post
HP Recommended

We still found no solution to this problem. Can anybody help? :Crying:

0 Kudos
tcrast
Level 1
3 3 1 1
Message 5 of 9
Flag Post
HP Recommended

I had to change "cn=" to "ou=", like below:

 

Username: CN=svc-LDAP-HPDM,OU=AnotherOU,OU=AnotherOU,OU=MyOU,DC=mydomain,DC=net 

View solution in original post

Simon_V
Author
Level 1
10 7 0 1
Message 6 of 9
Flag Post
HP Recommended

It worked! You're a genius and just made my day! Thank you SO much! 🙂

tcrast
Level 1
3 3 1 1
Message 7 of 9
Flag Post
HP Recommended
It's always good to have your day made this early in the morning.
0 Kudos
Simon_V
Author
Level 1
10 7 0 1
Message 8 of 9
Flag Post
HP Recommended
Actually, it's alreaday 3:15pm in Switzerland, but hey: After 4 months, I finally can hook this off of my to-do list 🙂
0 Kudos
SatyaG
New member
1 1 0 0
Message 9 of 9
Flag Post
HP Recommended

Thanks for help guys, for some reason username field seems work with only "CN=" format.

0 Kudos
Warning Be alert for scammers posting fake support phone numbers and/or email addresses on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation