cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Note on archived topics.

This topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant.
If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
TelevisedAI Tutor
Tutor
3 1 1 1
Message 1 of 3
2,936
Flag Post
HP Recommended

Solved!

HP Z820 doesn't boot up, fans at high speed, no BIOS, no signal in monitor.

HP Z820 Workstation
Microsoft Windows 10 (64-bit)

Hi everyone,

 

My workstation specs: HP Z820, Dual Xeon E5-2687W @ 3.1-3.8 GHz, Nvidia quadro K5000, 64GB RAM, 2 x 500 GB HDD.
The workstation is still under warranty.

 

The issuse happened after upgrading to Windows 10 (from Windows 8.1) and updating the BIOS as recommended by the HP support assisstant.

 

I was on the process of refreshing the Windows 10 and then the system automatically tried to restart in order to finish the refresh but It never restarted! and then the fans started spinning at full speed. After waiting for 2-3 minutes I had to hold the power button to turn the computer off.

After waiting for about 10 minutes I tried to start the computer but the same happened: Pressed the power button and then after about one minute the fans spinning at high speed, no signal, no BIOS, no sound, no power in keyboard or mouse, blue LED light at rear.

So I left the computer off with no power for 7 hours..... ( The power cable is disconnected).


At 11am: Reconnected the power cable (HDD and DVD ROM are DISCONNECTED) and tried to start however the same happened.

 

Now I'm on google to find a solution:


1. Power supply? ( Have not tested the power supply yet.)
2. Motherboard? No physical damage to capacitors or anything else.
3. Resetting the BIOS/CMOS? (Power cable disconnected) Removed the battery and put it back, held the CMOS button for 5 seconds.
4. Graphics card? Replaced the Quadro K5000 with a Quadro 4000.
5. Discharging the power from the system? held the power button with the power cable disconnected for 30 seconds.

 

None of the above solved the problem however now when pressing the power button the fans start spinning at high speed immediately! Has it got worse??

 

 

Any help would be greatly appreciated. Thank you.

0 Kudos
2 REPLIES 2
Grad Student Grad Student
Grad Student
236 236 13 28
Message 2 of 3
2,810
Flag Post
HP Recommended

Solved!

HP Z820 doesn't boot up, fans at high speed, no BIOS, no signal in monitor.

Please HP call support to get the replacement part. Firsto fo all I suspect the power io cable having the thermal sensor. Next supsect is the blind mate cable. Please work work HP agent when you you call HP Support.

0 Kudos
TelevisedAI Tutor
Tutor
3 1 1 1
Message 3 of 3
2,802
Flag Post
HP Recommended

Solved!

HP Z820 doesn't boot up, fans at high speed, no BIOS, no signal in monitor.

The problem was a faulty motherboard and it was replaced under warranty.

Note on archived topics.

This topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant.
If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation