cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
RossGGG
Level 2
11 8 0 2
Message 1 of 4
467
Flag Post

ALT + Middle Mouse Gesture Often Fails

HP Recommended
HP ZCentral Remote Boost
macOS 11.0 Big Sur

I've been dealing with this quirk for quite awhile and have just been rolling with it since it is possible to work around.  I decided today that if I don't report it somewhere it will probably never be fixed.

 

Several of the 3D packages I use require the ALT + Middle Mouse Drag combo/gesture to pan the camera around.  What I have noticed, however, is that when using the ZCRB client the ALT + Middle Mouse Drag gesture is often sent as only a Middle Mouse Drag, without the ALT modifier.  It seems to depend on what order you do this in.  If I try to initiate the ALT + Middle Mouse Drag gesture after normal user activities such as typing or using other mouse gestures, then the server receives or interprets the gesture as only a Middle Mouse Drag without the ALT modifier.  If I first input an ALT + Left Mouse Drag (or ALT + Right Mouse Drag) and then, without releasing the ALT key, follow up with an ALT + Middle Mouse Drag gesture, the server responds correctly.

 

Over this long pandemic I had developed a pretty good automatic reflex to input gestures in this order as a workaround, but now that I'm spending some days in the office again and using the workstation directly it has started to catch me off-guard again when I'm logged in remotely and the gesture doesn't work on the first try.

3 REPLIES 3
KellyRGS
Level 7
Level 7
668 659 51 66
Message 2 of 4
Flag Post
HP Recommended

Hello.  What version of Remote Boost do you have on your sender and receiver?  What is the sender's OS?  Any particular keyboard language being used?  Can you tell me what applications you are seeing this issue with?

 

Kelly

I am an HP employee.
Was this reply helpful? Yes No
KellyRGS
Level 7
Level 7
668 659 51 66
Message 3 of 4
Flag Post
HP Recommended

Since I already had a sender and receiver configuration for you on a previous issue, we went ahead and tried to reproduce.  We can reproduce the issue and will create a defect for this.  Will update when I have something for you to test.

 

Kelly

I am an HP employee.
Was this reply helpful? Yes No
KellyRGS
Level 7
Level 7
668 659 51 66
Message 4 of 4
Flag Post
HP Recommended

This issue has been fixed in Remote Boost 20.3 which should be on the web sometime next week.

I am an HP employee.
Was this reply helpful? Yes No
Warning Be alert for scammers posting fake support phone numbers and/or email addresses on the community. If you think you have received a fake HP Support message, please report it to us by clicking on "Flag Post".
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation