• ×
    Information
    Windows update impacting certain printer icons and names. Microsoft is working on a solution.
    Click here to learn more
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
  • ×
    Information
    Windows update impacting certain printer icons and names. Microsoft is working on a solution.
    Click here to learn more
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
Guidelines
The HP Community is where owners of HP products, like you, volunteer to help each other find solutions.
HP Recommended
HP ZCentral Remote Boost
Microsoft Windows 10 (64-bit)

Hello,

 

We're experiencing a connection issue when trying to connect to workstations (running sender 20.1.2.8161) with the Advanced Video Compression setting.

 

When trying to connect with AVC with various desktop workstations that have various graphics cards (mostly Nvidia RTX's) and receiver (version 20.1.2.8161), it hangs on a screen saying "Establishing connection...". If left up, it never resolves/connects.

 

When connecting the same way on laptop computers, AVC connects and preforms perfectly (low bandwidth and high fps). We've tried this on 4 different laptops that have different graphics hardware (RTX's - intel graphics) and it works great on all of them.

 

Both laptops and desktops are running the same receiver version (20.1.2.8161).

 

My question is why is AVC successfully connecting on laptops and not on desktops and how can we get the desktops to successfully connect using AVC?

 

It seems like it would be something to do with the receiver app/settings, as that's what is establishing the connection.

 

Many thanks in advance for help resolving this issue.

 

-J

2 REPLIES 2
HP Recommended

We've sorted this issue.

 

Upgrading to Version: 20.3.0.8831 of the receiver fixed it.

 

Thanks

HP Recommended

Sorry I was not on the forum for a while.  Glad 20.3.0 fixed your issue.  There were some fixes with AVC in that version.  

I am an HP employee.
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the <a href="https://www8.hp.com/us/en/terms-of-use.html" class="udrlinesmall">Terms of Use</a> and <a href="/t5/custom/page/page-id/hp.rulespage" class="udrlinesmall"> Rules of Participation</a>.