Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
Guidelines
The HP Community is where owners of HP products, like you, volunteer to help each other find solutions.
Archived This topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant. If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
HP Recommended

Nie ma za co. Udanego weekendu zycze i samej radosci z uzytkowania netbook'a znajomemu.

Pozdrawiam 🙂

** Say thanks by clicking the "Thumb up" icon below. **

** Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with "Accept as Solution" if it solves your issue. **
HP Recommended

Znajoma bardzo dziekuje, pomyslalem, ze przekaze 🙂 Mordowala sie z 7. dlugi czas i bylo coraz gorzej. Teraz, po instalacji xp wszystko smiga pieknie 🙂 Ja rowniez dziekuje jeszcze raz. Daniel, jestes wielki i jeszcze raz powtarzam, Twoja wiedza jest godna podziwu. Twoja cierpliwosc do pomocy rowniez. Oby jak najwiecej takich ludzi 🙂

HP Recommended

Witaj, czeka mnie instalacja od samego początku i trafiłem na wygasły link do programu USB_MultiBoot 10 . Czy dysponujesz może innym zaufanym łączem do tego programu. Z góry dziękuję;)

HP Recommended

@s3cond

Witam,

Wygasly link w przewodniku zostal zastapiony aktywnym.

Pozdrawiam

** Make it easier for other people to find solutions, by marking my answer with "Accept as Solution" if it solves your issue. **
HP Recommended

@smoczoos

Witam ponownie.

Prosze w takim razie pozdrowic znajoma i przekazac ze ciesze sie, ze jest zadowolona po zmianach ze swojego netboka.

Pozdrawiam

HP Recommended

Jak bede sie z nia widzial - pozdrowie 😉

Niebawem dostane HP Paviliona (nie znam szczegolow poza tym, ze ma 15" i kolo 4 lat), nie wiem, jaki tam jest system. Czy z nim tez beda takie hece, jesli bede chcial XP? 🙂

Pozdrawiam 🙂

HP Recommended

Witam , na wstępie chciałbym bardzo podziękować, Windows XP uwolnił wszystkie możliwości i płynność pracy netbooka. Spotkałem się z opinią, że idealnie korzysta się z niego pod Windows XP - działa znacznie szybciej od preinstalowanego Windows 7, który sam w sobie jest bardzo dobrym systemem, ale na netbooki to on nie nadaje się absolutnie.

Napotkałem jednak dwa problemy (jeśli jest sposób na ich rozwiązanie, proszę o wskazówki):

1. "Sterownik czytnika kart Alcor Micro" (sp50693.exe) nie instaluje urządzenia, informuje że stworzony jest dla Windows 7;

2.  Przy każdym uruchomieniu netbooka pojawia się:

"Wybierz system operacyjny do uruchomienia:

Microsoft Windows Proffessional

USB Repair NOT to Start Microsoft Windows XP Proffessional"

Dodam, że postępowałem krok po kroku według wskazówek poradników, bez eksperymentowania z innymi programami:

Bardzo dziękuję drogi Danielu za wszystkie dotychczasowe wskazówki, bo mimo tych dwóch małych mankamentów, netbooka można swobodnie używać pod Windows XP :OpenSmile: Równieź jestem pełen podziwu dla Twojej wiedzy. :generic:

HP Recommended

Jeśli chodzi o pierwszy poradnik, to jedna rzecz mi się nie zgadzała: w archiwum "NM10_10.1.2.1004.rar" w "iaAHCI" nie można wybrać "Intel(R) NM10 Express Chipset", ponieważ nie zawiera takiej pozycji. Pozostało mi jedynie wybrać te, które wyświetliły się zamiast niego, licząc że któryś będzie właściwy. Sądzę że błędy, które u mnie wystąpiły, mogą tutaj mieć swoją podstawę... Czy powinienem szukać innego sterownika SATA i zacząć wszystko od nowa?

HP Recommended

@s3cond

Witam,

Niestety dodajac nowy sterownik nie zauwazylem tego braku.

Dziekuje w takim razie za informacje o tym problemie. Prosze sprobowac ten sterownik.

Byloby swietnie moc zobaczyc informacje zwrotna czy tym razem jest wszsytko ok.

Pozdrawiam

HP Recommended

Witam, to jest ten właściwy sterownik, dziękuję. :generic:

Archived This topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant. If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the <a href="https://www8.hp.com/us/en/terms-of-use.html" class="udrlinesmall">Terms of Use</a> and <a href="/t5/custom/page/page-id/hp.rulespage" class="udrlinesmall"> Rules of Participation</a>.