-
×InformationNeed Windows 11 help?Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
Windows 11 Support Center. -
-
×InformationNeed Windows 11 help?Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
Windows 11 Support Center. -
- HP Community
- Archived Topics
- Notebooks Archive
- HP Mini 210-2100 XP installation

Create an account on the HP Community to personalize your profile and ask a question

12-03-2012 06:40 AM
Witam, jeszcze raz chciałem bardzo podziękować za bezcenne rady. Od dnia zakupu nosiłem się z instalacją XP na tym netbooku, ale od początku występowały problemy... Ostatnio mogłem poświęcić nieco więcej czasu na dociekanie możliwych powodów błędów przy - a także później - po instalacji Windowsa XP na tym sprzęcie. OPŁACAŁO SIĘ poświęcić kilka dobrych godzin na przeanalizowanie tych wszystkich wskazówek - a teraz też kolejnym użytkownikom będzie łatwiej po naszych postach.
Chciałem też dać wskazówkę dla osób, które przymierzają się do takiej instalacji: Service Pack 3 rozwiązuje pewne błędy, które występują na jeszcze nie zaktualizowanym systemie, którego nie powinno się podłączać do Internetu zaraz po instalacji bez osłony programowej. Jeśli SP3 zostanie scalony programem nLite (tak jak w poradnikach z tego tematu), można uniknąć błędów przy instalacji niektórych niezbędnych programów. Scalenie SP3 do Windowsa XP trwa ok. 5 minut i nie tworzy dodatkowych zapytań, błędów i nie wydłuża znacząco czasu samej instalacji XP. Po scaleniu się go nie zauważa, a wyraźnie usprawnia działanie systemu od samego początku.
- « Previous
- Next »