cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
ArchivedThis topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant. If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
FoxyPC
Level 2
20 9 0 0
Message 1 of 4
471
Flag Post

z800 won't boot. No video post or any video activity with 6 beeps sound pattern.

HP Recommended
z800 workstation
Microsoft Windows 10 (64-bit)
z800 won't boot. No video post or any video activity with 6 beeps sound pattern.
 

my Z800 bios ver3.6 motherboard 1.02 rev (-002 board), it doesn't boot and i have 6 beeps paterns sounds on boot, no videos nothing.

i stripped it from all PCIe cards , changed ram, changed 2 CPUs X5672 with older X5560

performed CMOS reset and PSW reset. thied other GPUs FX1800 and FX580 also a AMD HD69xx series

with no luck...

the machine was showing wiered signs before with a Tesla M2090 GPU with  memory test warnings 209 errors on post on good ram dimms . i thing my latest bios config with NUMA  on and Allow compute on all PCIe made this happen.

if any one knows a fix it would be of great help.

thank you

0 Kudos
3 REPLIES 3
JderulWoodsend
Level 2
33 27 0 0
Message 2 of 4
Flag Post
HP Recommended

 Hi Foxy,

 

The Diagnostic LED blinks red 6 times and the system beeps 6 times (once per second), then a 2-second pause follows:

This indicates a pre-video graphic card error.

To resolve the issue, complete the following steps:

1) Reseat the graphics card - which might be the most probable

2) Replace the graphic card - which you might did not well

3) Replace the system board -  which might be impossible.

 

 

 

0 Kudos
FoxyPC
Author
Level 2
20 9 0 0
Message 3 of 4
Flag Post
HP Recommended

yeap looks like i tried it all but 3-  

i m very sorry to see this dead z800 

for just some bizzarre reasons ...

it was a great runner for esxi 6.5 on asb stick, and win 10 on the SSD. 

Death occured after i changed the memory to "NUMA mode"  and "allow calculations" on the PCIe slots in Bios

 A last supper "F10" ... 

i had great plans to run GPU algos on the Tesla card...

A good lesson for me.

 

 

0 Kudos
FoxyPC
Author
Level 2
20 9 0 0
Message 4 of 4
Flag Post
HP Recommended

i replaced the lithium battery on the board too, i was very very low.  but with no luck.

 

0 Kudos
ArchivedThis topic has been archived. Information and links in this thread may no longer be available or relevant. If you have a question create a new topic by clicking here and select the appropriate board.
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the Terms of Use and Rules of Participation