Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
Guidelines
Do you need help resolving ACPI Errors ACPI\VEN_BOOT&DEV_0000 and ACPI\VEN_PRP&DEV_0001 on HP Chromebook G2? Click here for the troubleshooting steps.
HP Recommended
Microsoft Windows 10 (64-bit)

Laptop dokładnie ten : https://www.x-kom.pl/p/503770-notebook-l...-blue.html

Jak widać, konfiguracja xkomu - dołożyli dysk i ram. Od początku są z nim problemy. Na początku wywalał bsody różnej maści, od system store exception, po critical process died i inne. System w kawałkach tj rozsypany jak nie wiem, niektóre aktualizacje nie chciały się wgrać, dism kompletnie nie działał. Przeinstalowałem system, uprzednio wszystko formatując. Prawie dwa miesiące był spokój i bach...od tygodnia znów to samo, jednak ciągle jeden blue sceeen-critical process died i co ważne, jak zawsze bsod 0%. Chwile tak wisi, podczas tego jakby równomiernie miga dioda dysku co 2 sekundy zapala się i gaśnie (płynnie, ostatnio to zauważyłem) i restart. Po restarcie wyskakuje „checking media” i nie znajduje dysków. Następnie reset i normalnie ładuje się windows. Plików minidump nigdy nie zapisywał, zawsze kończy na zero procent mimo grzebania i zmiany ustawień wedle instrukcji z internetu. Zawsze ma z tym jakiś problem. Nie wiem czy ma to z tym związek, szczerze wątpię, ale zawsze dzieje się to na baterii, ale może dlatego, że na kablu tylko gram, a pracuje głównie na baterii. Co ciekawe, potrafię grać w forze horizon 4 przez 4 godziny na kablu i nic (oczywiście ustawienia niskie-średnie do full hd). Gta v tak samo, żadnych oznak. Blue screeny pojawiają się często nagle, ale czasem poprzedza je nagle zawias przeglądarki. Zamraża po czasie myszke i bach, blue screen. Z „dziwnych” działań laptopa, zauważyłem że zawsze na pełnym skanowaniu windows defenderem procesor pracuje na 100% prawie cały czas, nie można nic robić przy tym. System sprawdzony, dism i chdisk nie wykrywają tym razem żadnych problemów, każda aktualizacja działa. Sprawdzałem memtestem ram, przeszedł kilkugodzinny test bez zająknięcia. Dyski sprawdzane w hdtune, zero błędów. Procesor nie grzeje się. Smart zrobiony i też nic. Ktoś mógłby doradzić, co jeszcze mógłbym sprawdzić i jak? Boję się reklamacji z xkomem, sprawdzą na odczep się i nie uznają gwarancji, bo akurat problem nie wystąpi, a on potrafi jak widać nie wystąpić czasem i miesiąc-dwa...

1 REPLY 1
HP Recommended

@Szymszon

Thank you for visiting our English HP Support Community. We advise you to post your question in English to insure a quick response for the Community. This can also help other users to take advantage of your post, in the case they have the same question. Or, if you prefer, you can visit the HP Support website HP.com, to find the support channel for your region. Thank you for your understanding. HP Support Community

I work on behalf of HP
† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the <a href="https://www8.hp.com/us/en/terms-of-use.html" class="udrlinesmall">Terms of Use</a> and <a href="/t5/custom/page/page-id/hp.rulespage" class="udrlinesmall"> Rules of Participation</a>.