• ×
    Information
    Windows update impacting certain printer icons and names. Microsoft is working on a solution.
    Click here to learn more
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
  • ×
    Information
    Windows update impacting certain printer icons and names. Microsoft is working on a solution.
    Click here to learn more
    Information
    Need Windows 11 help?
    Check documents on compatibility, FAQs, upgrade information and available fixes.
    Windows 11 Support Center.
  • post a message
Guidelines
Any failures related to Hotkey UWP service? Click here for tips.
Check out our WINDOWS 11 Support Center info about: OPTIMIZATION, KNOWN ISSUES, FAQs, VIDEOS AND MORE.
HP Recommended
HP Spectre 15-eb0000 x360 Convertible Laptop PC RCTO Base Model
Microsoft Windows 11

Hello guys

since 3 months i got a problem with my Intel R WIFI 6 AX201 on my spectre x360 convertible laptop , I restarted the PC and then it worked proberly , 2 days ago i upgraded to windows 11 and downloaded all the updates including the BIOS update and since then i got a problem with my Intel R WIFI 6 AX201 , it got a yellow triangle on it (code10) and my wifi disappeared!! i tried all the solutions including updating all the drivers and uninstalling then reinstall the driver and many other solutions on the internet and still got the same problem , I installed a new windowns and still doesnt work !!

1 ACCEPTED SOLUTION

Accepted Solutions
HP Recommended

Hello @JoeMohamed122 

 

My possibilities to help you are now exhausted...

 

There is something wrong with your wireless module. It must be replaced !

 

ub6424_0-1665764375706.png

 

HP warranty valid -> Contact HP Support for service repair

 

HP warranty expired:

If you can't do that, you should have it serviced by a professional notebook (chip level) repair store.

 

Good luck

View solution in original post

16 REPLIES 16
HP Recommended

@JoeMohamed122 

 

Please download and install items 1 & 3 of the following link for the latest software/driver

 

             https://www.intel.com.au/content/www/au/en/products/sku/130293/intel-wifi-6-ax201-gig/downloads.html

 

Regards.

BH
***
**Click the KUDOS thumb up on the left to say 'Thanks'**
Make it easier for other people to find solutions by marking a Reply 'Accept as Solution' if it solves your problem.




HP Recommended

Dear Banhien

Thanks for ur help sir ,  I did as u told me but unfortunately the problem still exists 😞 

HP Recommended

@JoeMohamed122 wrote:

Dear Banhien

Thanks for ur help sir ,  I did as u told me but unfortunately the problem still exists 😞 


Hello @JoeMohamed122 

I would like to help because there is no further communication between @banhien and you.

 

(1Download and install from Microsoft Apps Store

HP PC Hardware Diagnostics Windows

or

HP PC Hardware Diagnostics Windows v1.8.2.0

 

(2) Run <HP Diagnostics for Windows>

 --->>> Perform Component Tests to check <wireless adapter>

 

(3Please report your results ( error messages, take screenshots )

( if serial number, device id, UUID, System Board CT Number is displayed, please blur )

 

Kind regards

HP Recommended

Hello @Ub6424

ur help is highly appreciated sir 🙂 

there's the log ,

 

LogMessage Debug diagnostic: C:\Program Files (x86)\HP\HpHwDiag\HPDIAGS\CdmNetDiagsBase\net-diags.exe ""
LogMessage Debug version: 8.4.1, timestamp: Oct 2 2018 11:20:56 1534, cdm: 8.11.0, net: 8.0.0, ms: 8.3.0 ""
LogMessage Debug -subtest=ROMTest ""
LogMessage Debug -locale=en ""
LogMessage Debug -debug=true ""
LogMessage Debug -version=false ""
LogMessage Debug -description=false ""
LogMessage Debug -help=false ""
LogMessage Debug -catalog=false ""
LogMessage Debug -diagconf=.\diagconf.ini ""
LogMessage Debug -paramfile= ""
LogMessage Debug -paramsection= ""
LogMessage Debug -Caption= ""
LogMessage Debug -DataCollectionFile= ""
LogMessage Debug -DeviceDescription=Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz ""
LogMessage Debug -DeviceID= ""
LogMessage Debug -EEPROMSize=64 ""
LogMessage Debug -Index=1 ""
LogMessage Debug -Retries=2 ""
LogMessage Debug -TestRepeats=1 ""
LogMessage Debug -VerifyCheckSum=false ""
LogMessage Debug -VerifyInvalidMACPattern=false ""
LogMessage Debug -VerifyMAC=false ""
LogMessage Debug -VerifyMACRange=false ""
LogMessage Debug -integratormsgfile=.\net-diags.msg ""
LogMessage Debug -paramfile= ""
LogMessage Debug -paramsection= ""
LogMessage Debug -tiledpopups= ""
LogMessage Debug -tiledpopupsbutton= ""
LogMessage Debug -tiledpopupsnofocus= ""
LogMessage ServiceErrors Test parameters VerifyMAC, VerifyChecksum, and EEPROMSize are not being used in this test and are being ignored. ""
LogMessage Subtests Test started ""
UpdatePercentage 5
LogMessage Debug Completed in 94ms ""
UpdatePercentage 10
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
LogMessage Debug Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz ""
UpdatePercentage 20
LogMessage Debug Completed in 62ms ""
LogMessage Debug MAC Adrress detected is 00-00-00-00-00-00. ""
UpdatePercentage 30
LogMessage Debug Completed in 63ms ""
UpdatePercentage 90
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 10
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
LogMessage Debug Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz ""
UpdatePercentage 20
LogMessage Debug Completed in 62ms ""
LogMessage Debug MAC Adrress detected is 00-00-00-00-00-00. ""
UpdatePercentage 30
LogMessage Debug Completed in 63ms ""
UpdatePercentage 90
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 10
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
LogMessage Debug Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz ""
UpdatePercentage 20
LogMessage Debug Completed in 62ms ""
LogMessage Debug MAC Adrress detected is 00-00-00-00-00-00. ""
UpdatePercentage 30
LogMessage Debug Completed in 63ms ""
UpdatePercentage 90
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
LogMessage ServiceErrors Test failed ""
LogMessage ServiceErrors NIC ROM Failure ""
ReportFailure 609603
EndOfTest

Back

 


LogMessage Debug diagnostic: C:\Program Files (x86)\HP\HpHwDiag\HPDIAGS\CdmNetDiagsBase\net-diags.exe ""
LogMessage Debug version: 8.4.1, timestamp: Oct 2 2018 11:20:56 1534, cdm: 8.11.0, net: 8.0.0, ms: 8.3.0 ""
LogMessage Debug -subtest=IRQTest ""
LogMessage Debug -locale=en ""
LogMessage Debug -debug=true ""
LogMessage Debug -version=false ""
LogMessage Debug -description=false ""
LogMessage Debug -help=false ""
LogMessage Debug -catalog=false ""
LogMessage Debug -diagconf=.\diagconf.ini ""
LogMessage Debug -paramfile= ""
LogMessage Debug -paramsection= ""
LogMessage Debug -Caption= ""
LogMessage Debug -DataCollectionFile= ""
LogMessage Debug -DeviceDescription=Intel(R) Wi-Fi 6 AX201 160MHz ""
LogMessage Debug -DeviceID= ""
LogMessage Debug -Index=1 ""
LogMessage Debug -Retries=2 ""
LogMessage Debug -TestRepeats=1 ""
LogMessage Debug -integratormsgfile=.\net-diags.msg ""
LogMessage Debug -paramfile= ""
LogMessage Debug -paramsection= ""
LogMessage Debug -tiledpopups= ""
LogMessage Debug -tiledpopupsbutton= ""
LogMessage Debug -tiledpopupsnofocus= ""
UpdatePercentage 0
LogMessage Debug Completed in 31ms ""
UpdatePercentage 1
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
LogMessage Subtests Test started ""
UpdatePercentage 5
LogMessage Debug Completed in 110ms ""
UpdatePercentage 10
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 20
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 80
LogMessage Debug Completed in 31ms ""
UpdatePercentage 90
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 10
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 20
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 80
LogMessage Debug Completed in 31ms ""
UpdatePercentage 90
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 10
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 20
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
UpdatePercentage 80
LogMessage Debug Completed in 32ms ""
UpdatePercentage 90
LogMessage Debug Completed in 0ms ""
LogMessage ServiceErrors Test failed ""
LogMessage ServiceErrors NIC IRQ Failure. ""
ReportFailure 609604
EndOfTest

HP Recommended

Hello @JoeMohamed122 

 

(1) There is something wrong with your timestamp, correct please.

timestamp: Oct 2 2018 11:20:56

 

(2) Rerun tests

 

(3) Please send a screenshot of the <HP Diagnostics> graphical user interface showing the final result(s).

 

Kind regards

HP Recommended

Hello @JoeMohamed122 Please report back

HP Recommended

Hello @Ub6424 , hope ur doing well 🙂

I did change my time and date and rerun the test but it still has the same problem , the same log with the same timestamp shows up " timestamp: Oct 2 2018 11:20:56 " 

and I tried to do a cloud recovery through a USB flash drive to help fixing this problem but it has failed 😕

HP Recommended

@JoeMohamed122 wrote:

Hello @Ub6424 , hope ur doing well 🙂

I did change my time and date and rerun the test but it still has the same problem , the same log with the same timestamp shows up " timestamp: Oct 2 2018 11:20:56 " 

and I tried to do a cloud recovery through a USB flash drive to help fixing this problem but it has failed 😕


Hello @JoeMohamed122 

Please explain what failed ? The <HP Cloud Recovery> or Wireless functionality ?

HP Recommended

The cloud recovery 

286862700_668272737897868_5466720359505546563_n.jpg

† The opinions expressed above are the personal opinions of the authors, not of HP. By using this site, you accept the <a href="https://www8.hp.com/us/en/terms-of-use.html" class="udrlinesmall">Terms of Use</a> and <a href="/t5/custom/page/page-id/hp.rulespage" class="udrlinesmall"> Rules of Participation</a>.